Теренска настава, посета ПП Сава Ковачевић, Врбас и Фарма оваца Ханцко, Кула 

02.12.2019.

У оквиру теренских вежби из предмета Технологија говедарске производње и предмета Технологија овчарске и козарске производње , студенти четврте године Пољопривредног факултета са предметним наставником и сарадником, посетили су пољопривредно предузеће Сава Ковачевић, у Врбасу и фарма оваца Ђерђ Ханцко у Кули.

На ПП Сава Ковачевић, студенти су имали прилику да се упознају са заокруженим процесом савремене говедарске производње, од исхране грла ратарским производима са сопствених њива, преко одгоја свих категорија, машинске муже крава до пласмана готових производа.

На ФО Ђерђ Ханцко, студенти су видели енглеску расу оваца Сафолк (Suffolk), са око 220 грла, смештених у модеран објекат, са одговарајућом исхраном и негом. Одгајивач их је упознао са основним подацима о овој раси оваца и нагласио да је погодна за гајење у нашим условима с обзиром на брзу аклиматизацију.То је уједно и највећа фарма у Војводини тог типа.

Теренске вежбе су успешно реализоване захваљујући добрим домаћинима, који су несебично поделили своје знање и дугогодишње искуство са студентима, на чему им се искрено захваљујемо.