Теренска настава - ловство

04.03.2020.

Студенти 3. године смера Сточарство су вежбе из предмета Ловство започели изласком на терен. У оквиру теренских вежби студенти су, са предметним наставником Проф. др Милошем Беуковићем и сарадницима, посетили ЛД „Фазан“ из Жарковаца које је део ЛУ „Сремац“ из Руме и са стручним лицима и ловцима из удружења учествовали у редовној активности, бројању зечева у ловишту „Срем-север“, једном од три ловишта којим газдује ово удружење.

Љубазни домаћини су уз доручак и кратко предавање упознали студенте са техником бројања дивљачи, значајем те активности за газдовање популацијом дивљачи у ловишту и планом активности за тај дан. Затим су студенти са домаћинима отишли на претходно одабране делове ловишта где се приступило бројању зечева пригоном. По успешно обављеном послу уследио је повратак у ловачки дом где је, након свођења утисака и дускусије на тему тренутне бројности зеца, организован ручак.

Захваљујемо се домаћинима на гостопримству и срдачном пријему, а нарочито што су нам омогућили да, по лепом времену, упознамо студенте са једним практичним делом газдовања ловиштем.