Вести‎ > ‎

Посета Пољопривредној стручној служби Сремска Митровица и Специјалном Резервату Природе Засавица

поставио/ла Departman Stocarstvo 26.12.2017. 02:07
- 06.11.2017. студенти треће године смера за сточарство су у оквиру теренских вежби из предмета Оплемењивање животиња посетили Пољопривредну стручну службу у Сремској Митровици где су имали прилику да се упознају са радом регионалне одгајивачке организације на пословима спровођења главних одгајивачких програма у сточарству. Поред кратког предавања представника регионалне одгајивачке организације, студентима су предавање о вођењу матичне евиденције по врстама домаћих животиња одржали представници основне одгајивачке организације Агротим плус из Сремске Митровице. Након тога, студенти су посетили и Специјални Резерват Природе Засавица где су имали прилику да виде пре свега животињске генетичке ресурсе, али и да уживају у прелепом природном амбијенту уз дегустацију производа од мангулице.
Студенти треће године смера за сточарство су у оквиру теренских вежби из предмета Оплемењивање животиња посетили Пољопривредну стручну службу у Сремској Митровици где су имали прилику да се упознају са радом регионалне одгајивачке организације на пословима спровођења главних одгајивачких програма у сточарству. Поред кратког предавања представника регионалне одгајивачке организације, студентима су предавање о вођењу матичне евиденције по врстама домаћих животиња одржали представници основне одгајивачке организације Агротим плус из Сремске Митровице.
Након тога, студенти су посетили и Специјални Резерват Природе Засавица где су имали прилику да виде пре свега животињске генетичке ресурсе, али и да уживају у прелепом природном амбијенту уз дегустацију производа од мангулице.
Comments